Az orvos válaszol

KÉRDÉS

Tisztelt Doktor Úr!

5 éves, nőstény vadászgörényem vasárnap óta sántít, a hátsó bal lábára. Nem ütötte be magát, nem léptünk rá, csak úgy hirtelen jött. Amikor megy, látszik, hogy nem nehezedik rá és olyan féloldalasan próbál ugrálni, azonban nyomásra nem fájlalja. Étvágya van, alomra jár, egészségügyileg semmi más baja nincs, és ugyanúgy játszik. Szombaton vágtuk a körmeit, de nem vágtunk többet, mint kellene, úgyhogy még arra sem tudok gondolni, hogy ez okozná.

Bővebben...

Kérdés

Udvozlom,
Belgiumbol irok van egy 8 honapos mini yorkim, tegnap este el kellett vinnem az  ugyeletre mert erosen rangatozott,lihegett, folyt a nyala , alig tudott megallni a laban, es folyamatosan kereste a hideg helyeket.Az itteni orvos beadott neki nyugtatot meg laz csillapitot kiderult 40,5 fokos laza volt, ma sincs valami jol nem iszik nem eszik bagyadt , Lehetseges hogy epilepszias vagy lazgorcsrol lenne szo?
Holnap vissza viszem orvoshoz de ma mar nem tudom elvinni az ugyeletre mert nagyon draga.

Bővebben...

KÉRDÉS

Tisztelt Doktor Úr!

8 éves cicám szeme ki van pirosodva és könnyezik. Az orra nem folyik csak szortyog. Az étvágyával nincs baj. Mi lehet a betegsége? Válaszát előre is köszönöm!

Köszönettel: Magdolna

Bővebben...


KÉRDÉS:


Szép napot!

Elnézést, hogy csak így írok,
de nagyon kétségbe vagyunk esve.
4 napja érkezett hozzánk egy 5 hónapos ónémet juhász, erdélyi kopó keverék kislány, és nagyon agresszív velünk. Az embert nem engedi közel magához, ugat, morog, ha 3 méternél közelebb megyünk hozzá, de nem támad szerencsére, bár kezdünk félni tőle, ami tudom nem jó. Az előző lakhelyén semmi baj nem volt vele, tündéri kutya volt. Már mindent próbáltunk vele, de semmi hatás. Nagyon szeretnénk simogatni, játszani, törődni vele, meg ami a legfontosabb, beoltatni és chippeltetni, de ez így mind lehetetlen. A kaját elfogadja, de csak akkor eszik ha 3 méternél távolabb vagyunk tőle. Már mindenhova írtunk, de senki nem ad választ nekem erre, hogy ilyenkor mi a jó, és mi az, amit nem jó ha teszünk. Ekkora kutyával még sose volt dolgunk, mi mindig 6-7 hetes kutyákat vettünk magunkhoz, és velük ilyen nem volt. Arra is gondoltunk, hogy nem mi megyünk hozzá, hanem megvárjuk, míg ő közeledik, de nem. Nem tudunk már mit kitalálni, hogy a bizalmába férkőzzünk.

Bővebben...

KÉRDÉS 

Üdvözlöm!Egy hete született 2 gyönyörű kiscicánk. Ma vettem észre az anyukájukban egy bolhát, és már a picikben is láttam.

 
Ilyen kiskorban hogyan és mivel kezelhetném őket? Lakásban vannak.
Andrea

Bővebben...

KÉRDÉS

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 6 éves puli keverék kutyánk, és évek óta szenved a fülével. Voltunk már sok-sok orvosnál, kivizsgáltattuk laborral, kaptunk is fülcseppeket. Sajnos nincs lehetőségünk betartani az orvosok által előírt napi háromszoros tisztítást, kezelést, főleg amióta férjem messzire jár dolgozni, és keveset van itthon. A kutya nem engedi, hogy én kezeljem, csak a férjem tudja úgy lefogni, hogy kitisztíthassa a fülét. Nagyon sajnálom, és szörnyű, hogy nem tudok rajta segíteni, amikor esténként sír. Szeretném, ha meggyógyulna, de úgy látom, hogy mi nem tudunk rajta segíteni. Mit tegyek?

Bővebben...